googlede9c7a1d526fadac

Omtag, nya tag och det var ett tag sen – Kimkvitter

Ja det var verkligen ett tag sen det hördes något kvitter från Kim här i cybernejden. Men nu är det dags för omtag! Precis som jag börjar om med min träning flera gånger per år, så går det att ta ett omtag med andra saker också. Och sedan sist (som var i oktober 2017… knappt så jag vågar erkänna detta, men ) har jag hunnit få några fler insikter om mig själv och vet mer om vad jag vill och vart jag ska, vilket ju är positivt!

Två nya insikter startar mitt blogg-omtag

Eftersom jag gillar att skriva vill jag blogga, men varför har jag inte gjort det då? För det är något som har tagit emot på något vis. Till slut kom jag på vad det var, och varför det kändes så “svårt” att krysta fram bra inlägg; för mycket fokus på vad jag tror att andra vill läsa om. Så jag har kommit fram till två nya inriktningar så att mitt bloggande blir av och dessutom roligare för oss alla.

  1. Jag behöver bli (ännu) mer personlig när det gäller innehållet
  2. Jag behöver skriva om det jag verkligen tycker om, hållbarhet alltså.

Fördelen med att blogga om hållbarhet är ju att det är så otroligt brett och innehåller en massa olika områden, som i sig är breda. Jag kan helt enkelt välja och vraka!
Mitt syfte med omtaget är också att få berätta vad jag tycker, tänker och gör inom hållbarhetsområdet. För jag gör redan en hel del, och min dröm är också att (återigen) få jobba helhjärtat med hållbarhetsfrågor och hållbarhetskommunikation framöver.

Självklart ska bloggen ge läsaren något också!

Tro nu inte för allt i världen att jag har glömt bort att min blogg ska ge dig som läsare något också! “Kommunikation ska skapa värde” (citat från KUBkommunikations startsida 😉 ) är något jag tror på. Därför har jag tänkt mig att vi tillsammans ska lära oss mer om de globala hållbarhetsmålen Agenda 2030 och hur vi kan tänka samt agera, både i stort och smått, för att uppnå målen.

Min ambition är att få till blogginläggen så de knyter an till något/några av de 17 globala målen för hållbar utveckling, för ju mer vi lär oss om målen så kan vi träna på att ta rätt beslut, göra rätt saker och inspirera samt motivera andra till att göra detsamma. Så gör vi världen mer hållbar ett steg i taget. Tillsammans. Och vi kan börja om hur många gånger som helst, det gör inget. Omtag får världen att förändras, och nu ska jag se till att förändra min lilla skriv-värld. Vi hörs!

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.