googlede9c7a1d526fadac

Ketchupeffekten finns på riktigt! – Kimkvitter

Alla känner ju till ketchupeffekten, eller hur? Först kommer inget, sen kommer inte något och efter det ingenting – och sen kommer alltihop på en gång! Precis som i varumärket Heinz reklamfilm.

Alla som startat företag vet att det är trögt i början, och det var det alla sa till mig med. Så jag visste redan att det kommer att ta tid att få uppdrag, men mitt tålamod var inte riktigt synkroniserat med vetskapen. Rent mentalt är det en berg och dal-bana att ena stunden ha flyt och få prata med rätt människor till att få bakslag och avslag på eventuella uppdrag.

Även om jag haft några korta skrivuppdrag har jag även sökt många kommunikatörsjobb de senaste två åren. Nästan 60 stycken ansökningar har det blivit för att vara ärlig, och några intervjuer blev det men inte så många. Konkurrensen är stenhård, och min gissning är att de flesta arbetsgivare vill ha en person runt 30 år som är glad, pigg, kreativ, 100% digitaliserad internetexpert, med vuxna barn, massor med akademiska studiepoäng och 20 års arbetslivserfarenhet.
Jag kanske överdrev lite nu?
Visst var jag besviken många gånger när jag inte blev kallad till intervju till jobb jag verkligen var sugen på, på företag/organisationer jag gärna ville jobba på. Men plötsligt händer det!
Och då allt på en gång så klart.

Maj månad var härligt uppbokad i kalendern för mig med lunchmöten, årsmöte, konferens och skrivuppdrag. Och så en dag fick jag ett telefonsamtal från ett företag jag sökte en tjänst på för över ett år sen. De ville träffa mig för mitt CV stämde så bra med ett annat kommunikationsbehov de nu hade. I samma veva ringer det från ett annat företag jag precis sökt en kommunikatörstjänst på och de ville gärna träffa mig. Kände mig väldigt eftertraktad den perioden ska jag erkänna.

Drömmen om deltid och ideella uppdrag

Mitt drömscenario har alltid varit att ha en deltidstjänst på 50-75 % för att få tid över till att ta andra korta uppdrag och även jobba ideellt. Jag berättade detta för det första företaget som ringde mig, och jag berättade också om KUB kommunikation och mina konsultambitioner. Vid nästa samtal förekom de mig och sa att de kunde tänka sig att hyra in mig – precis det jag tänkt föreslå till dem som ett sätt att få testa mig några månader och se om det funkar! Så nu har jag ett kommunikationsuppdrag på cirka tre dagar i veckan hos ett företag på västkusten.

På tal om ketchup så vill jag bara säga att jag inte äter det så gärna; det är alldeles för sött! Föredrar chilisås faktiskt. Men ketchupeffekten är jag väldigt förtjust i. Give it to me!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.