googlede9c7a1d526fadac

Får det lov att vara lite Kimkvitter till helgen?

Kimkvitter ska inte förväxlas med twitter. För att skriva så kort som 140 tecken – det är svårt för mig. Men det allra svåraste att skriva är en Haiku*. Jag har knappt försökt. Så vi lämnar det ämnet fort.
Kimkvitter kan handla om allt möjligt och är mina reflektioner på veckan som gått och sånt jag upplevt; privat, i jobbet eller ideellt. Vi får se vad det blir. Eller som kinesen sa; den som lever får te. Te är gott.

Den senaste tiden har jag upptäckt att det florerar en hel del inlägg och föredragningar i kommunikationsbruset om misslyckanden . Jag var på frukost hos Minälv för ett tag sen och lyssnade på Fredrik Jerlovs föredragning “Mina bästa misstag”. Misstag kan ju vara både roliga och pinsamma. Att låta bagarn i Olskroken göra om lussekatter till lussekrokar blev en något ekivok upplevelse när de kom ut ur ugnen, berättade Fredrik. Men kanske fick många hugg den helgen när dessa krokar bjöds på i Olskrokens köpcentrum? funderar jag.

När jag surfat runt i veckan så har jag även hittat Företagarnas konferens där temat är Misstagens mästare. (Spinner bra på tv-programmet Mästarnas mästare där.) Men! Måste en bli en mästare i misstag nu också??! Visst kan det vara bra att få höra att framgångsrika människor också har misslyckats innan de slog igenom. Men just nu har jag fullt sjå att INTE misslyckas!

Och så blir jag bombarderad med detta. Suck. Till råga på allt så hittade jag ett citat i min analoga kalender (jaa, jag har en papperskalender… också.) med följande ord som Oscar Wilde lär ha yttrat.

“Det är charmen i misstagen som skiljer damer från fruntimmer.”

Tack för det Oscar, det får bli min räddning då. Om jag nu ens är en dam…

Trevlig helg!

PS. Såg du förresten att jag misslyckades totalt med bilden till det här inlägget? Det får la gå då…

*) Haiku är en fantastisk diktform från Japan. Att fånga mycket betydelse i få ord är en svår men fantastisk konst.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.